در دانشگاه هایی که من به صفحه پذیرش اونها مراجعه کردم (که شاید بیشتر از 500 تا باشه) در نیازمندی های پذیرش مربوط به دکترا فقط اشاره میشه که متقاضی دارای مدرک کارشناسی ارشد مرتبط با معدل و سوابق پژوهشی کافی باشه (در مواردی کارشناسی هم کفایت می کنه) و تا به حال ندیدم صحبتی از نداشتن دکترا شده باشه. اگر هم موارد معدودی باشه خب شما اونها رو کنار می گذارید.
حدس میزنم موردی که دوست شما اشاره کردن این باشه که فرد در زمان اپلای برای دکترای دوم در حال خوندن دکترا نباشه که این موضوع شامل ارشد هم میشه و در کل استادها و دانشگاه ها علاقه ندارند دانشجویانی رو بگیرند که از مقطع مشابه ترک تحصیل کنند. چون چنین افرادی به احتمال زیاد اگر دوباره موقعیت بهتری پیدا کنند اونجا رو هم ترک می کنند و این برای مقطع دکترا که کار پژوهشی استاد تا یک سال روی زمین میمونه نوعی ضرر هست.
در مورد سخت بودن گرفتن پذیرش در پست داک، طبیعیه که دانشگاه های ایرانی در مقایسه با دانشگاه های مطرح دنیا کمتر شناخته شده تر باشند و فردی که از دانشگاه های مطرح دکترا گرفته باشه راحت تر بتونه از همون دانشگاه ها پذیرش پست داک بگیره. منظور من این بود که این کار غیر ممکن نیست و در این موارد اگر ایده آل گرایی رو کنار بگذارید بالاخره دانشگاه هایی پیدا خواهند شد (دقیقا مشابه دوستانی که از دانشگاه های ناشناخته ایران مدرک کارشناسی یا ارشد گرفتن و انتظار دارند بدون هیچ سوابق پژوهشی خاصی مستقیما از MIT و استنفورد پذیرش بگیرند). اگر رزومه قوی باشه و به ویژه سوابق پژوهشی تون با پستی که برای اون اقدام می کنید مرتبط باشه شانس پذیرش هم بیشتر میشه.
حدس میزنم موردی که دوست شما اشاره کردن این باشه که فرد در زمان اپلای برای دکترای دوم در حال خوندن دکترا نباشه که این موضوع شامل ارشد هم میشه و در کل استادها و دانشگاه ها علاقه ندارند دانشجویانی رو بگیرند که از مقطع مشابه ترک تحصیل کنند. چون چنین افرادی به احتمال زیاد اگر دوباره موقعیت بهتری پیدا کنند اونجا رو هم ترک می کنند و این برای مقطع دکترا که کار پژوهشی استاد تا یک سال روی زمین میمونه نوعی ضرر هست.
در مورد سخت بودن گرفتن پذیرش در پست داک، طبیعیه که دانشگاه های ایرانی در مقایسه با دانشگاه های مطرح دنیا کمتر شناخته شده تر باشند و فردی که از دانشگاه های مطرح دکترا گرفته باشه راحت تر بتونه از همون دانشگاه ها پذیرش پست داک بگیره. منظور من این بود که این کار غیر ممکن نیست و در این موارد اگر ایده آل گرایی رو کنار بگذارید بالاخره دانشگاه هایی پیدا خواهند شد (دقیقا مشابه دوستانی که از دانشگاه های ناشناخته ایران مدرک کارشناسی یا ارشد گرفتن و انتظار دارند بدون هیچ سوابق پژوهشی خاصی مستقیما از MIT و استنفورد پذیرش بگیرند). اگر رزومه قوی باشه و به ویژه سوابق پژوهشی تون با پستی که برای اون اقدام می کنید مرتبط باشه شانس پذیرش هم بیشتر میشه.
(14-05-2015, 10:50 AM)'مهمان' نوشته: Mike عزیز درود
از پاسخت ممنون البته توی یک سری دانشگاه ها شرط گذاشتند که طرف باید برای پذیرش دکتری باید قبلا دکتری نداشته باشه. شما گفتید "فکر نمیکنم استادها با این موضوع مشکلی داشته باشند ....." حدس زدید؟ یا میدونید؟ البته دوست یکی از همکار ها استرالیاست اون میگفت اگه از ایران دکتری بگیری پست داک سخته. البته به نظر من اگه فرصت مطالعاتی کسی بره خارج که خودم این تصمیم رو دارم با استادهای اونجا آشنا بشه راحت تر میتونه برای پست داک اقدام کنه.
ای دگرگون کننده ی دل ها و چشم ها / ای گرداننده ی روزها و شب ها / ای تغییر دهنده ی روزگار و انسان ها / حال ما را به بهترین حال دگرگون فرما
.We are all visitors to this time, this place. We are just passing through. Our purpose here is to observe, to learn, to grow, to love... and then we return home
Aboriginal Proverb -