21-07-2013, 12:57 PM (آخرین تغییر در ارسال: 21-07-2013, 12:58 PM توسط mona.)
این نرم افزارها از جمله نرم افزارهایی هستند که برای رشته انیمیشن و طراحی داخلی (رشته ی معماری) و skulpting (مجسمه سازی ) البته به کمک نرم افزار زیبراش (ZBrush) مورد استفاده قرار میگیرند .
01-09-2013, 02:20 AM (آخرین تغییر در ارسال: 01-09-2013, 02:22 AM توسط mona.)
نکته : دقت شود که اگر خواستید در کلاسهای بیرون این نرم افزار ها را یاد بگیرید حتما ابتدا درباره ی استاد آن تحقیق کنید چون در حیطه ی نرم افزارهای گرافیکی خیلی از اساتید یا اطلاعاتشان خیلی ناقص است یا علاقه ای به دادن اطلاعات مناسب به دانشجو ها ندارند پس با شناختی که از استاد دارید سر کلاس حاضر شوید نه به خاطر آن موسسه یا مدرک چون در نهایت چیزی یاد نمیگیرید اگر استاد کوتاهی کند . این مسئله برای خیلی از دوستان پیش اومده برای همین خواستم متذکر بشم .
چند ابزار مهم در این نرم افزار ها :
rotate = چرخش موضوع
scale = تغییر ابعاد موضوع
move = جا به جایی موضوع
به این 3 گزینه اصطلاحا گزینه های transformation نیز گفته میشود .
در نرم افزار 3dsMax شما میتوانید این 3 گزینه را در بالای این نرم افزار و در نوار main toolbar مشاهده کنید .
در لیستی (پنل ) که در سمت راست این نرم افزار قرار دارد شما میتوانید انتخاب کنید که چه شکل هندسی یا مدلی را میخواهید رسم کنید ( در سربرگ create ) .
از زیر مجموعه های پنل create شما میتوانید object های سه بعدی ( در سربرگ geometry ) و دو بعدی ( از سر برگ shape ) را رسم کنید همچنین میتوانید از سر برگ های camera و light ، دوربین دلخواه و نور دلخواه را به صحنه اضافه کنید .
در صفحه ی نمایش 3dsMax شما 4 تا بخش برای نمایش صحنه دارید که اصطلاحا view port خوانده میشود که 3 تا از آنها به طور پیشفرض محیط های 2 بعدی ( top - left -front ) را نشان میدهند و یکی از آنها محیط 3بعدی perspective را نشان میدهد . اما شما میتوانید آنها را به دلخواه از طریق کلیک روی نام viewport که در بالای هر view port قرار گرفته عوض کنید یا با فشار دادن کلید های t - p - f - L بین نماهای مختلف top - perspective - front - left در یک viewport جابه جا شوید .
با فشار دادن کلید alt+w میتوانید تعیین کنید که هر 4 تا viewport با هم نشان داده شوند یا اینکه یک view port به صورت بزرگ نشان داده شود با فشار دادن هر بار این hotkey میتوانید بین این 2 مدل که گفته شد جابه جا شوید .
چند hotkey کاربردی در نرم افزار 3dsMax :
Q= select tool
W= move tool
E= rotate tool
R= scale tool
Z= zoom
نکته ی مهم اینجاست که این 5 تا hotkey در اکثر نرم افزار های 3 بعدی همین کار ها را انجام میدهند .
Alt+U = unhide all
Alt+H = hide
ctrl+D = deselect
ctrl+I= select inverted
ctrl+A=select all
از طریق منوی customize قسمت customize user interface... و از پنجره ای که باز میشود از سربرگ keyboard میتوانید به سایر hotkey های این نرم افزار دست پیدا کنید .
امیدوارم که این توضیحات مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد . اگر از بخش خاصی از این نرم افزار سوال دارید یا دوست دارید با بخش خاصی از این نرم افزار آشنایی بشوید ، در این قسمت آن را بنویسید تا اگر میدانستم راهنمایی کنم .
هدف از گذاشتن این 2 پست آشنایی ابتدایی با این نرم افزار بود .
یک نکته مهمی که راجع بع انیمیشن سازی می تونم مطرح کنم اینه که هیچ گاه کسی که فقط از یک نرم افزار استفاده کنه نمی تونه انیمیشن 3 بعدی خوبی را بسازد ... برای انیمیشن 3 بعدی ساختن حتما شما باید 2 یا بیشتر ، نرم افزار را بلد باشید ، توصیه میشه که کاراکتر ها در زیبراش ، محیط کار و انیمیت کاراکتر در مایا و میکس و جلوه های ویژه کار را در افتر افکت ببندید البته نرم افزار های زیادی برای جایگزینی وجود دارد اما این 3 نرم افزار طبق تجربه من و نظر متخصصین ، از بهترین های صنعت Computer Graphic ویا اصطلاحا CG هستند .
29-03-2014, 07:34 PM (آخرین تغییر در ارسال: 29-03-2014, 08:46 PM توسط mona.)
برای یادگیری تمامی نرم افزار های ذکر شده در بالا اصلا نیازی نیست که کلاس های گران قیمت را اسم بنویسید ، آموزش تمامی این نرم افزار ها به صورت دی وی دی های آموزشی از شرکت های بزرگ در آمریکای شمالی در بازار ایران موجود است فقط کافیست عنوان " خرید آموزش زیبراش " را مثلا در گوگل سرچ کنید ، من آموزش هایی که از 2 شرکت Gnomon و Digital tutors است را به شدت پیشنهاد میکنم ، با دانستن کمی زبان انگلیسی می توانید متوجه بشوید ... زیرا این آموزش ها کاملا تصویری است و حتی خیلی ها آنها را بدون صدا نگاه می کنند . برای دیدن نمونه ی این آموزش ها می توانید به سایت اصلی این شرکت ها مراجعه کنید . البته ناگفته نماند که شرکت دریاسافت هم آموزش هایی در این زمینه ها برای مبتدی تا متوسطه دارند که من خودم مایا و ایلاستریتور و افترافکتش را که نگاه کردم به نظرم خوب بود البته برای شروع و برای پیشرفته و بالاتر از حد متوسط باید از شرکت های خارجی خریداری کنید ، همان طور که در بالا گفتم . البته شرکت های دیگری هم هستند اما من چون خودم این 2 شرکت را می پسندم و تجربه کردم ، این ها را معرفی کردم . فقط حواستان باشد از سایت مطمئن خرید کنید و ترجیحا دم در خونه پول را بدهید . اگر می خواهید از فروشگاه پایتخت در تهران خریداری کنید ، مطمئن باشید خیلی بیشتر از شما پول می گیرند ، پیشنهاد من خرید آنلاین است .