ابزار کاربر

ابزار سایت


رزومه

رزومه (Resume) یا سی‌وی (CV)

یکی از مهم‌ترین مدارک مورد نیاز برای گرفتن پذیرش، سی‌وی است. سی‌وی در واقع مجموعه‌ای از قابلیت‌ها، تجربیات، تحصیلات و افتخارات شماست که خود شما تهیه می‌کنید. نوشتن سی‌وی هنری است که به مرور زمان و پس از تجربه و بررسی سی‌وی‌های دیگران به مرور فرا می‌گیرید.

یکی از نکاتی که باید در نوشتن سی‌وی خیلی به آن توجه کرد این است که نوشتن سی‌وی باید بر اساس نیاز مکانی باشد که می‌خواهیم سی‌وی را برایش بفرستیم. مثلا سی‌وی ما هنگام اقدام برای یک تقاضای کاری با زمان اقدام برای گرفتن پذیرش و یا حتی برای برگزاری کارگاه آموزشی متفاوت است.

توضیح: رزومه و سی‌وی در خیلی از موارد با هم متفاوت نیستند اما بعضی اوقات و در یک سری کشور‌ها تفاوت‌هایی دارند. اگرچه در این موضوع در انجمن در زمینه تفاوت این دو بحث شده است، اما در این قسمت ما هر دوی رزومه و سی‌وی را سی‌وی خطاب می‌کنیم و فرقی بری آنها قایل نمی‌شویم به این دلیل که اولا در بسیاری از کشورها و دانشگاه‌ها کسی به تفاوت این دو اهمیتی نمی‌دهد و ثانیا تمام موضوعات مهم برای نوشتن هر دو مشابه و یکسان است و ثالثا جدا خوانده شدن این دو باعث سردرگمی خواننده و جلوگیری از تمرکز بر مسایل اساسی و اصلی در سی‌وی می‌شود.

بخش‌های سی‌وی

سی‌وی شامل سه قسمت اصلی است:

  1. مشخصات فردی مانند نام و نام خانوادگی، آدرس و شماره تلفن و ایمیل، و گاهی جنسیت و ملیت، تاریخ تولد و غیره.
  2. سوابق اصلی و مهم که شامل سوابق تحصیلی و سوابق کاری است.
  3. تمام موارد دیگر که ارزش ذکر کردن در سی‌وی را دارد، شامل مهارت‌ها، قابلیت‌ها، افتخارات، تجارب و تمام چیزهایی که به قبول شدن شما کمک می‌کند.

به طور کلی هر چه از گروه یک به سمت آخر سی‌وی پیش می‌رویم نوشتن و انتخاب و شکل بندی آن پیچیده‌تر می‌شود. به طور مثال شکی در این نیست که نام چگونه نوشته می‌شود، در کجا قرار میگیرد، اما همین مسئله در مورد مثلا عضویت در یک تیم ورزشی و یا برنده شدن در یک مسابقه یا گذراندن یک دوره آموزشی خارج از مدرسه یا دانشگاه بسیار پیچیده است به طوری که نمی‌دانیم در کجای سی‌وی آن را ذکر کنیم، نمی‌دانیم که چگونه آن را مطرح کنیم و حتی نمی‌دانیم آیا ذکر آن درون سی‌وی درست و سودمند است یا خیر.

اینکه چطور موارد مختلف را در سی‌وی پشت سر هم قرار دهیم خیلی پیچیده نیست، و به غیر از موارد خاص که فرد افتخار و قابلیت بسیار خاصی دارد، در بقیه‌ی موارد سوابق تحصیلی و کاری ۹۰ درصد اثر گذاری سی‌وی را بر عهده دارند. پس تمام ریزه کاری‌ها و قضایای دیگر در مورد سی‌وی تنها ۱۰ درصد در سرنوشت فرد تاثیر دارند، اما نباید به هیچ وجه فراموش کرد که همان ۹۰ درصد را اگر به طور غلط و اشتباه ارائه کنیم می‌تواند عواقب ناخوشایندی داشته باشد.

نکات مهم برای نوشتن سی‌وی

  • هرگز طولانی ننویسید: یکی از مهم‌ترین اشتباهاتی که دانشجویان می‌کنند این است که مطالب داخل سی‌وی را آن قدر طولانی و زیاد می‌نویسند که کسی رغبت به خواندن آن نمی‌کند یا این که مطالب غیرمهم موارد مهم را کمرنگ و از دید خواننده دور می‌کنند.
  • هرگز در نوشتن سی‌وی عجله نکنید و همیشه به طرز نگارش خود دقت کنید.
  • همیشه عقیده‌ی دیگران را در مورد سی‌وی خودتان بپرسید (مخصوصا افراد کارکشته و باتجربه) زیرا بدون شک مواردی پیش خواهد آمد که موضوعی برای شما به شدت پراهمیت است اما برای خواننده نه تنها اهمیتی ندارد بلکه احساس منفی ایجاد می‌کند.
  • همیشه ابتدا از اول سی‌وی شروع به نوشتن نکنید. گاهی اوقات برای اینکه در اولین بار سی‌وی خود را بنویسید نیاز به مرور گذشته دارید و نگارش متعارف سی‌وی حواس شما را پرت می‌کند، برای همین در اولین بار برای نوشتن سی‌وی از طوفان مغزی استفاده کنید و هر چیز جذاب در مورد خودتان (مخصوصا کاری و درسی) را یادداشت کنید و پس از آن با استفاده از یک نمونه‌ی خوب سی‌وی خودتان را بنویسید.
  • نمونه‌های بسیار زیاد و مختلفی برای سی‌وی وجود دارد، می‌توان گفت که تفاوت چندانی با همدیگر ندارند و اگر به استخوان بندی سی‌وی مسلط باشید می‌توانید نمونه‌ی خودتان را ایجاد کنید (از نظر ظاهری) اما پیش از آن سعی کنید از نمونه‌های موجود استفاده کنید.
    • یکی از نمونه‌های بسیار پرکاربرد در سی‌وی نمونه یورو پس Euro Pass می‌باشد. این نمونه توسط اتحادیه اروپا و برای یکسان سازی سی‌وی‌های مختلف ساخته شده است و از چند سال پیش تا کنون به مرور در اروپا متداول شده است. به طوری که در حال حاضر بسیاری از دانشگاه‌ها و اغلب مراکز کاری تنها این شکل از سی‌وی را قبول می‌کنند و به طور کلی در باقی مراکز نیز چشمشان به همین سی‌وی عادت کرده است. به این دلیل استفاده کردن از مدلی بسیار متفاوت از این نمونه کمی اشتباه و پرهزینه است. این مدل در حال حاضر نیز در حال پیشرفت است و نسبت به گذشته بسیار بیشتر استفاده می‌شود. اگرچه در نگاه اول کاملا سی‌وی کاری به نظر می‌آید، اما بسیاری از دانشگاه‌ها دقیقا همین سی‌وی را درخواست می‌کنند.
    • نمونه‌های بسیار زیاد دیگری هستند که معمولا در کشور‌های دیگر به خصوص در آمریکا و کانادا کاربرد دارند اما نگارنده به شخصه نمونه آماده به استفاده‌ای به خوبی یورو پس نیافته است. پس توصیه می‌شود که ابتدا سی‌وی خود را به شکل یورو پس بنویسید و سپس به هر شکلی که می‌خواهید به راحتی تبدیل کنید.
  • هرگز فکر نکنید سی‌وی شما نسخه نهایی دارد. شما باید به مرور زمان آن را ویرایش کنید. معمولا پس از اینکه مدتی با استفاده از سی‌وی خود با اساتید و یا افراد مرتبط در ارتباط بودید سری به سی‌وی خود بزنید و سعی کنید ایراد‌های آن را بر طرف کنید.
  • به قالب‌بندی و علائم سجاوندی در سی‌وی توجه کنید. مناسب نبودن قالب، گرامر یا نحوه نوشتار سی‌وی می‌تواند به راحتی به عنوان کم دقتی صاحب آن تلقی شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر یا در صورت داشتن سوال در این موارد به انجمن سی‌وی و رزومه مراجعه کنید.

رزومه.txt · آخرین ویرایش: 2013/09/02 03:26 توسط babak