ابزار کاربر

ابزار سایت


ielts

آزمون آیلتس IELTS

یکی از مدارک مورد نیاز برای گرفتن پذیرش نمره آزمون زبان می‌باشد. یکی از آزمون‌هایی که می‌توانید در آن شرکت کنید، آزمون IELTS (International English Language Testing System)‎ است. آزمون IELTS زیرنظر بخش ارزیابی زبان دانشگاه کمبریج، British Council و مرکز آیلتس استرالیا برگزار می‌شود. آزمون IELTS در دو نوع General و Academic ارائه می‌گردد و مدت اعتبار آن دو سال است. دقت کنید که برای گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های خارجی شما باید در نوع Academic آزمون شرکت کنید.

نمره این آزمون از ۱ تا ۹ می‌باشد و قبولی و ردی در آن وجود ندارد. دانشگاه‌ها یک حداقل تعیین می‌کنند و نمره‌ای که شما در این آزمون کسب می‌کنید باید برابر یا بیشتر از حداقلی که دانشگاه تعیین کرده باشد. معمولا این حداقل برای دانشگاه‌های آمریکا و کانادا حدود ۶/۵ یا ۷ است. دقت کنید که در این زمینه حتما سایت دانشگاه را چک کنید. برای رشته‌های مختلف ممکن است حداقلی که دانشگاه برای این امتحان تعیین می‌کنند متفاوت باشد.

نمره هر یک از چهار بخش امتحان نیز از ۱ تا ۹ می‌باشد. در کارنامه آزمون آیلتس علاوه بر اینکه نمره هریک از این چهار بخش نشان داده می‌شود نمره کلی (Overall) شما نیز نشان داده می‌شود. برخی از دانشگاه‌ها علاوه بر اینکه یک حداقل برای نمره کلی که شما کسب می‌کنید تعیین می‌کنند ممکن است برای برخی و یا همه بخش‌های امتحان نیز یک حداقل تعیین کنند. مثلا بگویند که حداقل نمره کل باید ۷ باشد و نمره هیچ بخشی کمتر از ۶/۵ نباشد.

برای اطلاعات کامل در مورد نحوه نمره‌دهی و بخش‌های مختلف در آزمون آیلتس به موضوع نکات کلیدی و مفید آزمون آیلتس مراجعه کنید. برای آگاهی از منابع آزمون آیلتس و دریافت آنها به انجمن منابع مطالعاتی IELTS مراجعه کنید.

آزمون IELTS از چهار بخش تشکیل شده است که در ادامه معرفی می‌شوند.

بخش Listening

در بخش شنیداری آزمون آیلتس لهجه‌های مختلفی را می‌شنوید ولی اکثریت این لهجه‌ها ممکن است بریتانیایی باشد. سوالات به صورت انتخاب یک گزینه از بین چند گزینه، پر کردن جای خالی و موارد مشابه می‌باشند. در بخش‌های ابتدایی امتحان متن‌هایی که می‌شنوید و باید سوالات را بر اساس آنها پاسخ ‌دهید کوتاه‌تر هستند و به تدریج طولانی‌تر می‌شوند. در مورد سوالاتی که باید جای خالی را پر کنید حتما دقت کنید که چند کلمه می‌توانید در جای خالی بنویسید. در سوال ذکر می‌شود که مثلا بیش از یک کلمه یا یک عدد ننویسید.

قبل از پخش شدن متن شما فرصت دارید تا سوالات را بخوانید، سعی کنید تا در فرصتی که دارید فقط سوالات مربوط به همان بخش را بخوانید. اگر سوال به صورت جای خالی است سعی کنید تا از روی کلمات ماقبل و نوع جملات حدس بزنید که جواب چه می‌تواند باشد، آیا عدد است و یا کلمه، اگر اسم خاص است دقت کنید که حرف اول آن بزرگ باشد. معمولا در هنگامی که متن را می‌شنوید کلماتی که پاسخ سوالات هستند با تاکید بیشتری ادا می‌شوند. بنابراین حتما به لحن گوینده دقت کنید.

  • دقت کنید که هر یک از گفتگوها و متن‌هایی که می‌شنوید تنها یک بار پخش می‌شوند و باید در همان زمان که می‌شنوید به سوالات پاسخ‌دهید. پاسخ سوالات به ترتیب در متن بیان خواهند شد. بنابراین اگر نتوانستید به یک سوال پاسخ‌دهید به سرعت از آن رد شوید و به سراغ سوال بعدی بروید.

مدت زمان: ۳۰ دقیقه

بخش Reading

در این بخش سه متن وجود دارد و سوالاتی از آنها طرح شده است که باید به آنها پاسخ بگویید. سوالات این بخش به صورت درست (True) و غلط (False)، پرکردن جای خالی، سوالات چهار گزینه‌ای، … می‌باشد. برای پاسخگویی به این سوالات تکنیک‌های مختلفی وجود دارد. برخی ترجیح می‌دهند اول تمام متن را سریع بخوانند و بعد به سوالات پاسخ بگویند و یا اینکه اول سوالات را بخوانند و بعد تنها به دنبال جواب سوالات در متن بگردند. بهتر است تا با حل نمونه‌های امتحان شیوه‌ای را که برای شما مناسب تر است و زمان کمتری می‌گیرد انتخاب نمایید.

مدت زمان: ۶۰ دقیقه

بخش Writing

در این بخش شما باید دو انشا بنویسید.
ابتدا باید یک نمودار و یا یک جدول را که داده شده است تحلیل نمایید. گاهی ممکن است که چند نمودار و یا جدول در مورد یک مسئله به شما داده شود تا تحلیل کنید. مثلا ممکن است نمودارهایی در مورد تغییر دستمزد در طول سال‌های مختلف و به صورت همزمان مقایسه دستمزد زنان و مردان در یک کشور داده شود تا آنها را مقایسه کنید. در این بخش دقت نمایید که برای تعداد کلماتی که می‌نویسید یک حداقل (۱۵۰ کلمه) وجود دارد. بنابراین باید حداقل این تعداد کلمه در متن شما باشد اما طولانی بودن زیاد این متن هم توصیه نمی‌شود. برای تحلیل نمودارها سعی کنید که تنها نکات مهم را ذکر کنید. از دخالت دادن نظر شخصی خود خودداری نمایید و تنها چیزی را که می‌بینید بیان نمایید. سعی کنید حتما نکات مهم نمودار مثلا کاهش‌ها و یا افزایش‌های ناگهانی را ذکر کنید و از بیان نکات جزیی خودداری نمایید.

در انشای دوم یک موضوع به شما داده می‌شود که باید آن را تحلیل کنید. حداقل تعداد کلمات مجاز برای این انشا ۲۵۰ کلمه می‌باشد. (در آیلتس جنرال به جای تحلیل یک موضوع باید یک نامه بنویسید.) به موضوعی که به شما داده می‌شود و آنچه از شما خواسته می‌شود دقت کنید. از پراکنده نویسی و دور شدن از موضوع خودداری نمایید و یکپارچگی مطلب را حفظ کنید.

مدت زمان: ۶۰ دقیقه

بخش Speaking

این بخش از امتحان ممکن است مدتی قبل و یا بعد از آزمون کتبی برگزار شود (معمولا به فاصله یک هفته). بنابراین حتما به زمان برگزاری امتحان مکالمه دقت کنید. برای اینکه کارنامه آزمون برای شما صادر شود باید همانند آزمون کتبی در این آزمون نیز شرکت نمایید. مدت زمان آزمون معمولا کمتر از ۱۵ دقیقه است. در طول آزمون فرد مصاحبه کننده سوالات مختلفی را از شما می‌پرسد. معمولا این آزمون با سوالاتی در مورد خود شما، خانواده، شهر و کشور شروع می‌شود. سپس فرد مصاحبه کننده موضوعی را که روی کاغذ نوشته شده به شما می‌دهد و شما فرصت دارید یک دقیقه در مورد آن فکر کنید و سپس حداقل یک دقیقه و حداکثر دو دقیقه در مورد آن صحبت کنید. اگر صحبت شما کمتر از یک دقیقه طول بکشد از شما نمره کسر خواهد شد و اگر بیشتر از دو دقیقه طول بکشد مصاحبه کننده شما را متوقف خواهد کرد. پس حتما قبل از امتحان تمرین لازم را انجام دهید. معمولا اگر صحبت شما کمتر از یک دقیقه طول بکشد مصاحبه کننده به شما خواهد فهماند و یا سوالی خواهد پرسید تا یک دقیقه به اتمام برسد.

پس از این بخش مصاحبه کننده سوالاتی از شما می‌پرسد که معمولا به همان موضوع بخش دوم مرتبط است. در این امتحان مهم نیست که لهجه شما انگلیسی است و یا آمریکایی. آنچه مهم است روان صحبت کردن و تسلط شما در صحبت است.

حتما سعی کنید تا قبل از امتحان نمونه‌های آن را گوش کنید و تمرین نمایید تا بتوانید راحت‌تر به سوالات پاسخ بگویید. این مسئله به خصوص در مورد بخش دوم که باید به صورت یکسره در مورد یک موضوع حداکثر دو دقیقه صحبت کنید مهم است. در امتحان به سوالی که می‌شود دقت نمایید و از دادن پاسخ‌های غیر مرتبط خودداری کنید.

مدت زمان: ۱۱ تا ۱۴ دقیقه

کارنامه آزمون

پس از شرکت در آزمون کتبی و همچنین مکالمه، کارنامه آزمون پس از حدود دو هفته از تاریخ امتحان برای شما صادر می‌شود. یک نسخه از این کارنامه به عنوان نسخه داوطلب به شما داده می‌شود. تعداد پنج کارنامه به صورت رایگان اگر قبل از امتحان درخواست داده باشید برای شما صادر می‌گردد و شما فقط باید هزینه ارسال این کارنامه‌ها به دانشگاه‌های مورد نظرتان را بپردازید. برای ارسال کارنامه‌های بیشتر بعد از امتحان باید مبلغی را بپردازید. با توجه به اینکه در مراکز مختلف این روال کمی متفاوت است لطفا به سایت این مراکز مراجعه کنید.

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید موضوع ارسال کارنامه آزمون آیلتس را مطالعه نمایید.

مراکز برگزاری آزمون IELTS

در حال حاضر این آزمون در ایران توسط سه مرکز مجاز برگزار می‌شود:

دانشگاه آزاد اسلامی
آیلتس تهران
موسسه آموزش عصر دین و دانش

برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به انجمن مراکز برگزاری آزمون IELTS مراجعه کنید.

ielts.txt · آخرین ویرایش: 2014/01/27 07:13 توسط babak