ابزار کاربر

ابزار سایت


منابع_مالی

منابع مالی

منابع مالی موجود در دانشگاه‌ها به دو گروه کلی تقسیم می‌شود:

  1. منابعی که به ازای کار دانشجویی مثل کار تحقیقاتی یا تدریس پرداخت می‌شود.
  2. منابعی که به عنوان جایزه و بدون نیاز به کار دانشجویی پرداخت می‌شود و عموما به دانشجویان ممتاز تعلق می‌گیرد.

در ادامه ابتدا منابع گروه اول و سپس منابع گروه دوم معرفی می‌شود.

Research Assistantship یا RA

این نوع کمک هزینه معمولا از طرف استاد به دانشجویان دکترا یا فوق لیسانس داده می‌شود. استادها از سازمان‌ها یا شرکت‌های مختلف جهت انجام پروژه‌های تحقیقاتی بودجه می‌گیرند و برای انجام پروژه‌ها دانشجویان را استخدام می‌کنند و به آنها RA می‌پردازند. از آنجا که این کمک هزینه از طرف استاد به دانشجوها تعلق می‌گیرد، تماس گرفتن با استادها معمولا نقش مهمی در گرفتن RA دارد.

توجه داشته باشید که روال کلی این است که شما از استاد راهنمای خودتان RA دریافت کنید. به عبارت دیگر چندان مرسوم نیست که شما از استاد دیگری غیر از استاد راهنمای خودتان RA بگیرید. در نتیجه اگر استاد راهنمای شما فاند نداشته باشد احتمال دریافت RA بسیار کم خواهد بود و در این صورت باید به فکر منابع مالی دیگر مانند TA باشید.

دانشجویان در اغلب کشورها فقط مجازند که حداکثر ۲۰ ساعت در هفته (اصطلاحا استخدام ۵۰٪) کار کنند. به همین دلیل در طول سال تحصیلی شما حداکثر می‌توانید ۲۰ ساعت در هفته به عنوان RA یا TA فعالیت نمایید. در طول تابستان که کلاس‌ها تعطیل است، شما می‌توانید به صورت تمام وقت (۴۰ ساعت در هفته) نیز کار کنید. اگر استاد راهنمای شما مایل باشد که در تابستان شما را به صورت تمام وقت استخدام نماید، دو برابر حالت ۵۰٪ حقوق دریافت خواهید کرد.

میزان حقوق RA در همه‌ی دانشگاه‌ها یکسان نیست. در کشور امریکا، دانشجویانی که استخدام ۵۰٪ هستند معمولا بین ۱۲۰۰ الی ۲۲۰۰ دلار در ماه حقوق دریافت می‌کنند و شهریه دانشگاه را نیز نمی‌پردازند.

Teaching Assistantship یا TA

TA یکی دیگر از انواع کمک هزینه‌هاست که از طرف دانشکده به دانشجویان پرداخت می‌شود. تصحیح اوراق امتحانات، برگزاری کلاس‌های حل تمرین، و ارائه آزمایشگاه‌ها از جمله وظایفی است که به TA‌ها ممکن است محول شود.

ساعات کاری TA مشابه RA در طول سال تحصیلی حداکثر ۲۰ ساعت در هفته است. معمولا برای گرفتن TA لازم است که شما تسلط کافی به زبان کشور مقصد داشته باشید. در امریکا معمولا از TAها می‌خواهند که یکی از امتحانات گفتاری انگلیسی مثل TSE یا بخش گفتاری امتحان TOEFL iBT را گذرانده باشند و حد نصاب لازم را کسب کرده باشند.

میزان حقوق TA معمولا مشابه RA است، اما RA در مقایسه با TA کمک هزینه بهتری محسوب می‌شود، چرا که شما به هر حال باید بر روی پروژه تحقیقات خودتان کار کنید. در نتیجه اگر TA باشید، مسؤولیت‌های شما و حجم کاری شما معمولا بیشتر می‌شود، در حالی که وقتی RA باشید به ازای کاری که بر روی پروژه تحقیقاتی خود انجام می‌دهید حقوق دریافت می‌کنید و مسؤولیت شما معمولا کمتر است و فرصت بیشتری برای انجام پروژه‌تان دارید.

در اغلب دانشگاه‌ها شما باید هر ترم برای گرفتن TA اقدام کنید. تخصیص TA معمولا بر اساس اولویت انجام می‌شود و دانشجویان سال‌های بالاتر اغلب اولویت بالاتری دارند، اما احتمال دریافت TA برای دانشجویان سال‌های اول نیز کم نیست.

RA یا TA اغلب فقط به دانشجویان کارشناسی ارشد یا دکترا تعلق می‌گیرد و دانشجویان دکترا معمولا شانس بالاتری برای دریافت این کمک هزینه‌ها دارند. برخی از دانشگاه‌ها به شما اجازه می‌دهند که مستقیما از کارشناسی برای دکترا اقدام نمایید.

توصیه می‌شود در صورتی که دانشگاه به شما چنین اجازه‌ای می‌دهد، مستقیما برای دکترا اقدام کنید تا شانس گرفتن فاند را بالا ببرید. بر خلاف تصور، (حداقل در امریکا) احتمال گرفتن پذیرش دکترا در بسیاری از دانشگاه‌ها بیشتر از احتمال گرفتن پذیرش کارشناسی ارشد است. در نتیجه اگر بتوانید مستقیما برای دکترا اقدام کنید هم احتمال گرفتن پذیرش و هم احتمال گرفتن فاند خود را بیشتر خواهید کرد.

Award

این جوایز اغلب توسط دانشکده یا دانشگاه و نه از طرف استاد به دانشجویان تخصیص داده می‌شود. این نوع کمک هزینه در بسیاری از موارد تحت عنوان Scholarship یا Fellowship به دانشجویان ممتاز تعلق می‌گیرد. نحوه تخصیص و مبلغ این نوع کمک هزینه‌ها ثابت نیست و می‌تواند کاملا متغیر باشد. علاوه بر این دو نوع جایزه گاهی دانشگاه‌ها کمک هزینه‌ای به نام Tuition Waiver نیز به دانشجویان تخصیص می‌دهند. این نوع جایزه دانشجو را از پرداخت شهریه دانشگاه معاف می‌کند، اما حقوق یا مبلغ خاصی به دانشجو نمی‌پردازد.

اگر شرایط و سوابق تحصیلی شما خوب است، ممکن است همزمان با دریافت پذیرش یکی از این نوع جوایز را نیز دریافت کنید. احتمال دریافت این جوایز پس از شروع تحصیل نیز وجود دارد. برخی از دانشگاه‌ها تقاضا نامه‌ها یا فرم‌های خاصی دارند که شما می‌توانید همراه با سایر فرم‌های مربوط به پذیرش پر کنید و این نوع کمک‌های مالی را درخواست نمایید. همچنین توجه داشته باشید که گاهی موسسات و ارگان‌های غیر دانشگاهی کمک‌های مالی از این نوع را به دانشجویان ارائه می‌دهند. موقع درخواست پذیرش به این مساله توجه داشته باشید و چنانچه اطلاعیه‌های مربوط به کمک‌های مالی را در سایت دانشگاه‌ها یا در سایر وب‌سایت‌ها دیدید که شرایط لازم آن‌ها را داشتید، برایشان اقدام نمایید.

منابع مالی خارج از دانشگاه

کارآموزی و وام‌های تحصیلی مهم‌ترین منابع مالی خارج از دانشگاه محسوب می‌شوند. همچنین برخی کشورها به دانشجویان اجازه می‌دهند که خارج از دانشگاه کار کنند. اگر چه قوانین کار خارج از دانشگاه در کشورهای مختلف متفاوت است، اما اغلب کشورها به دانشجویان اجازه می‌دهند که در طول تابستان در صنعت به کارآموزی (internship) بپردازند.

Internship یا کارآموزی

internship یا کارآموزی می‌تواند یکی از منابع درآمد در دوران دانشجویی باشد. گذراندن دوره internship هم از نظر مالی و هم از نظر کسب تجربه کاری توصیه می‌شود. حقوقی که دانشجویان در طول این دوره می‌گیرند معمولا بیشتر از حقوقی است که از دانشگاه دریافت می‌کنند. همچنین گذراندن internship در شرکت‌های خوب شانس شما را برای یافتن کار مناسب بعد از فارغ‌التحصیلی افزایش می‌دهد. دانشجویان معمولا این دوره را در طول تابستان می‌گذرانند، اما این امکان وجود دارد که در طول سال تحصیلی نیز به internship بروید. محدودیتی در تعداد دوره‌های internship ای که در طول تحصیل می‌گذرانید وجود ندارد ولی لازم است که با استاد راهنمای خودتان هماهنگ کنید و موافقت ایشان را جلب نمایید. در برخی رشته‌ها حقوقی که در طول تابستان برای یک دوره کارآموزی دریافت می‌کنید ممکن است معادل یا حتی بیشتر از حقوق دانشجویی در ۹ ماه دیگر سال باشد. internship علاوه بر ایجاد درآمد نکته بسیار مثبتی در رزومه شما نیز خواهد بود و افرادی که در طول تحصیل به internship در شرکت‌های معتبر می‌روند معمولا پس از فارغ‌التحصیلی راحت‌تر کار پیدا می‌کنند. بسیاری از این دانشجویان نیز از همان شرکت‌هایی که در آنها internship را می‌گذرانند، پیشنهاد کار دریافت می‌کنند.

روش اقدام برای internship

اقدام برای internship ساده است و معمولا تنها به ارسال رزومه برای شرکت‌ها محدود می‌شود. بسیاری از شرکت‌ها از طریق وب‌سایت‌هایشان اقدام به جمع‌آوری رزومه می‌کنند و می‌توانید رزومه خود را از همین طریق بفرستید. اگر دوست یا آشنایانی در شرکت‌ها دارید، حتما با آنها تماس بگیرید و از آنها نیز بخواهید که رزومه شما را برای بخش‌هایی که به دنبال intern هستند بفرستند. معمولا ارسال رزومه از طریق افراد موثرتر از ارسال رزومه در وب‌سایت‌هاست. برای گرفتن اینترنشیپ در تابستان آینده عموما باید رزومه خود را ماه نوامبر یا حداکثر دسامبر برای شرکت‌ها ارسال کنید. اغلب شرکت‌ها تا ماه مارس اینترن‌های خود را برای تابستان انتخاب کرده‌اند و به همین خاطر ارسال به موقع رزومه بسیار مهم است.

بعد از ارسال رزومه و در صورتی که رزومه شما انتخاب شود برای شما مصاحبه تلفنی یا حضوری می‌گذارند و در صورتی که مصاحبه‌ها موفقیت‌آمیز باشد پیشنهاد کار برای شما ارسال می‌شود.

وام‌های تحصیلی

وام‌های تحصیلی معمولا وام‌هایی با بهره پایین هستند که از طرف بانک‌ها یا سایر موسسات مالی به دانشجویان تعلق می‌گیرد. این وام‌ها معمولا هزینه‌های زندگی را پوشش نمی‌دهند و تنها برای پرداخت شهریه و سایر هزینه‌های دانشگاه مستقیما به حساب دانشگاه واریز می‌شوند. دانشجویان در زمان تحصیل نیاز به پرداخت اقساط این وام‌ها ندارند و شروع پرداخت قسط‌ها معمولا پس از فارغ‌التحصیلی یا پس از پیدا کردن شغل است.

از آنجا که دراغلب کشورها دریافت وام نیاز به سابقه اعتباری دارد، دریافت وام برای دانشجویان خارجی معمولا دشوار است و در اغلب موارد شخصی که ساکن آن کشور است باید به عنوان ضامن یا اصطلاحا cosigner تعهدنامه بازپرداخت وام را امضا نماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه منابع مالی لطفا به این انجمن مراجعه کنید.

منابع_مالی.txt · آخرین ویرایش: 2013/09/16 03:24 توسط babak