ابزار کاربر

ابزار سایت


gmat

آزمون GMAT

این امتحان، که جی مَت خوانده می‌شود و مخفف Graduate Management Admission Test است، یکی از پیش شرط‌های ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته‌های مدیریت و حسابداری در Business School‌های دانشگاه‌های آمریکایی و کانادایی می‌باشد. برخی از دانشگاه‌های اروپایی نیز در مقطع دکتری نمره این امتحان را از شما درخواست می‌کنند.

سوال رایج میان متقاضیان این رشته‌ها این است که آیا می‌توان به جای GMAT، GRE امتحان داد یا خیر؟

پاسخ به دانشگاهِ هدف شما وابسته است. برخی دانشگاه‌ها این دو امتحان را به عنوان جایگزین هم می‌پذیرند، برخی دیگر خیر و یا حتی به کرات دیده شده است که دانشگاهی که به طور کلی جهت‌گیری خاصی نسبت به GRE یا GMAT ندارد و دست داوطلبان را آزاد گذاشته است، برای گرایش خاصی فقط نمره GMAT را می‌پذیرد.

توصیه می‌شود در صورتی که در انتخاب یکی از این دو آزمون آزاد هستید، حتما GMAT را انتخاب کنید چون اولا توانایی‌های شما را به عنوان یک مدیر آینده در تصمیم گیری‌های منطقی و ایجاد واکنش صحیح در مراحل حساس تقویت می‌کند و ثانیا دانشگاه‌ها برای تبدیل نمره GRE کسب شده توسط شما به GMAT، جهت قابل قیاس شدن با سایر متقاضیان، از مقیاسی استفاده می‌کند که زیاد عادلانه به نظر نمی‌رسد! نمرات بسیار بالا در GRE، به نمرات متوسطی از GMAT تبدیل می‌شوند. با استفاده از این لینک می‌توانید نمرات GRE خود را به GMAT تبدیل کنید.

به دلیل اینکه امتحان GMAT در ایران برگزار نمی‌شود و شما مجبور هستید به کشورهای اطراف اعم از ترکیه، امارات، ارمنستان و … سفر کنید، بلاشک امتحان ارزان قیمتی نخواهد بود.

این امتحان به صورت CAT(Computer Adaptive Test)‎ می‌باشد یعنی هر سوال مطابق پاسخ شما به سوال قبلی انتخاب و نمایش داده می‌شود. بدین ترتیب که در ابتدا سوالی به صورت کاملا تصادفی برای شما در صفحه مانیتور نمایش داده می‌شود، اگر پاسخ صحیحی به سوال بدهید، سوال بعدی دشوارتر و در غیر این صورت سوال بعدی سوال ساده‌تری خواهد بود. توجه کنید که امتیاز سوالات مختلف با هم یکسان نیستند و طبیعتا با پاسخ به سوالات دشوارتر، امتیاز بالاتری را کسب می‌کنید. با این منوال سوالات کاملا با توانایی‌های شخصی افراد متناسب‌سازی می‌شوند.

مدت زمان امتحان سه ساعت و نیم می‌باشد.

این آزمون از چهار بخش مجزا تشکیل شده که البته بخش چهارم از Jun 2012 به ساختار امتحان اضافه شده است:

بخش (Analytical Writing Assessment (AWA

در این بخش شما با یک Argument روبرو می‌شوید که باید مشکل منطقی موجود در آن را به خوبی تجزیه و تحلیل نمایید و درباره آن بنویسید. مدت زمان این بخش ۳۰ دقیقه می‌باشد و نمره آن از ۶ می‌باشد که به صورت مجزا از نمره کل شما اعلام می‌شود.

برای آشنایی با نمونه سوال‌های این بخش و نحوه نوشتن این بخش، به این پست در انجمن آکادمیاکافه مراجعه نمایید.

بخش (Integrated Reasoning (IR

برای پاسخ به ۱۲ سوال این بخش، ۳۰ دقیقه زمان دارید. نمره این بخش از ۸ می‌باشد که همانند Writing بصورت مجزا از نمره کل شما، اعلام می‌شود.

سوالات در ۴ نوع دسته بندی می‌شوند:

  • Multi-Source Reasoning
  • Graphics Interpretation
  • Two-Part Analysis
  • Table Analysis

برای مشاهده نمونه سوالات این بخش می‌توانید به نمونه سوالات GMAT-Integrated Reasoning در انجمن مراجعه نمایید.

تا اینجا یک ساعت از حضور شما در محل امتحان گذشته است! حال می‌توانید از ۸ دقیقه Optional Break خود جهت استراحت استفاده کنید.

بخش (Quantitative (Q

سوالات ریاضی در این بخش مطرح می‌شوند که شامل ۳۷ سوال ۵ گزینه‌ای با ۷۵ دقیقه زمان است. دو سبک متفاوت از سوال در این بخش وجود دارد:

  1. (Problem Solving (PS: که مشابه سوالات عادی ریاضی می‌باشد.
  2. (Data Sufficiency (DS: بدین صورت است که عبارت یا سوالی مطرح می‌شود که با داده‌های سوال قابل حل نیست، دو داده مختلف به مسئله اضافه می‌شود. حال شما باید تشخیص بدهید که با کدام یک از این دو داده، مسئله قابل حل است: فقط با داده اول؟ فقط با داده دوم؟ با تک تک داده‌ها بله اما با هردوی آن‌ها خیر؟ هم با تک تک داده‌ها و هم با هر دو داده با هم؟ با هیچ یک از داده‌ها؟

نمره این بخش بین صفر تا ۶۰ داده می‌شود.

ضمنا ترتیب خاصی در ظاهر شدن سوالات وجود ندارد.

بعد از این بخش شما ۸ دقیقه استراحت اختیاری (optional break) خواهید داشت.

بخش (Verbal (V

شامل سه بخش می‌باشد:

  1. (Sentence Correction (SC که در آن جمله‌ای داده می‌شود و زیر بخشی از آن خط کشیده شده که باید آن را از لحاظ گرامری تصحیح کنید.
  2. (Critical Reasoning (CR اطلاعاتی داده می‌شود و باید سوال داده شده را از منظر منطقی تجزیه و تحلیل کنید و سپس پاسخ درست را انتخاب کنید.
  3. (Reading Comprehension (RC که درک مطالب خواندنی است.

مجموعا ۴۱ سوال و ۷۵ دقیقه زمان برای پاسخگویی دارید. نمره این بخش هم بین صفر تا ۶۰ است.

نمره کل (Overall score) امتحان GMAT بین ۲۰۰ تا ۸۰۰ است.

دانشگاه‌ها معمولا حداقل نمره برای GMAT اعلام نمی‌کنند، اما میانگین نمره دانشجویان پذیرفته شده سال قبل را اعلام می‌نمایند. این میانگین در دانشگاه‌های TOP 10 آمریکا حدود ۷۵۰ است ولی در سایر دانشگاه‌ها تا حدود ۶۵۰ کاهش پیدا می‌کند. واضح است که کسب نمره میانگین پذیرفته شدگان قبلی، تضمینی برای پذیرفته شدن شما نیست بلکه تضمینی برای بررسی مدارک شما است.

منابع آزمون

از منابع مطالعاتی ضروری برای این امتحان می‌توان به مجموعه کتاب‌های Manhattan اشاره کرد.

برای بخشQuantitative:

  1. Manhattan GMAT Number Properties
  2. Manhattan GMAT Fraction Decimals Percents
  3. Manhattan GMAT Equation Inequalities VICs
  4. Manhattan GMAT Word Translations
  5. Manhattan GMAT Geometry

برای بخش Verbal:

  1. Manhattan GMAT Critical Reasoning
  2. Manhattan GMAT Sentence Correction
  3. Manhattan GMAT Reading Comprehension

برای دریافت منابع فوق می‌توانید به این بخش از فروم مراجعه کنید.

کتاب Bible Critical Reasoning بعد از خواندن بخش CR از کتاب منهتن، به شدت توصیه می‌شود. در واقع با مطالعه این کتاب نکات مهم برای جواب دادن به انواع سبک‌های سوالات CR را می‌آموزید.

همچنین کتاب The GMAT math Bible هم برای قسمت Quantitative توصیه می‌شود.

بعد از مسلط شدن به مفاهیم اولیه، زدن نمونه تست‌های امتحانات واقعی که در گذشته برگزار شده‌اند و توسط GMAC چاپ شده‌اند و به(OG) Official Guide معروف هستند، بهترین راه آشنایی با امتحان است. کتاب‌های لازم عبارتند از:

  1. The Official Guide for GMAT Verbal Review, 2nd edition
  2. The Official Guide for GMAT Quantitative Review, 2nd edition
  3. The Official Guide for GMAT Review, 11th edition
  4. The Official Guide for GMAT Review, 12th edition
  5. The Official Guide for GMAT Review, 13th edition

این کتاب‌ها در اینترنت یافت می‌شوند و ضمنا می‌توانید به بخش دریافت منابع مطالعاتی GMAT در انجمن آکادمیاکافه نیز، مراجعه نمایید. اگر علاقه مند به داشتن هارد کپی منابع فوق هستید، می‌توانید کتاب‌ها را از انتشارات آوند دانش خریداری نمایید.

برای رفع اشکال در هر یک از بخش‌های آزمون از تاپیک‌های مرتبط موجود در این بخش استفاده نمایید.

تمرین و آموزش با استفاده از تست‌های فوق الذکر، بدون کار با نرم‌افزار و آشنایی با محیط آن و عادت کردن شما به امتحان دادن با کامپیوتر، کافی نخواهد بود. GMAC در سایت mba.com (که سایت رسمی GMAT است) نمونه‌ای از نرم‌افزار این امتحان را به نام GMATPrep به صورت رایگان در اختیار شما قرار داده است که می‌توانید آن را از اینجا دریافت نمایید. در این نرم‌افزار دو نمونه تست قرار دارد. اگر شما بعد از مطالعه کامل و تسلط کافی بر مطالب، این دو نمونه تست را حل کنید، نمره امتحان اصلی شما به نمره کسب شده بسیار نزدیک خواهد بود.

علاوه بر GMATPrep، استفاده از CAT‌های Manhattan نیز توصیه می‌شود. قیمت ۶ تست آن قبلا ۴۰ دلار بود، اما الان با قیمت ۷۵ دلار به فروش می‌رسد. یک نمونه تست آن رایگان است که می‌توانید از اینجا دریافت بفرمایید. (البته پیش از آن باید در سایت manhattangmat عضو شوید.)

سوالات خود درباره نرم‌افزارهای CAT را می‌توانید در بخشی از فروم با همین نام بپرسید.

نحوه مطالعه

در ابتدای کتاب‌های OG که در بالا معرفی شدند، یک نمونه تست وجود دارد، بهتر است پیش از شروع به مطالعه، آن‌ها را پاسخ‌دهید و نقاط ضعف و قوت خود را بیابید تا بتوانید بخشی را که بیش از سایرین به زمان احتیاج دارد پیدا کنید. برخی توصیه می‌کنند تمام بخش‌ها را بصورت همزمان و موازی پیش ببرید، برخی دیگر اعتقاد دارند می‌توانید این کار را بصورت مرحله‌ای انجام دهید. انتخاب روش به عادت مطالعاتی شما بستگی دارد.

اگرچه بخش Q برای اغلب داوطلبان این امتحان ساده‌تر از بخش V است، اما اصلا نباید دست کم گرفته شود، زیرا مسلط بودن به ریاضیات در زبان انگلیسی و بالا بودن سرعت عمل شما در این زمینه ضروری است، پس وقت کافی را برای آن اختصاص دهید تا بعدا پشیمان نشوید.

اگر ریاضی قوی دارید و در نمونه تست زده شده هم نمره بالایی گرفتید، اختصاص زمانی معادل یک الی دو هفته برای مرور کلی بخش Q کتاب‌های Manhattan و یادگیری معادل انگلیسی اصطلاحات، کافی است و سپس می‌توانید به حل نمونه تست‌های OG بپردازید. در غیر این صورت زمان و دقت بیشتری را صرف مطالعه پایه‌ای کتاب‌های Manhattan بنمایید.

به طور کلی حدود یک ماه و نیم الی دو ماه را به حل سوالات OG و رفع اشکال دقیق بپردازید. در این زمان، حتما پاسخ تمام سوالات را به دقت بررسی کنید، زیرا شاید راه حل بهتر و کوتاه‌تری را ارائه داده باشد، که یادآوری و یا یادگیری آن در زمان شما صرفه جویی کند.

یک الی دو هفته آخر را کاملا صرف تمرین از روی کامپیوتر بکنید، تا چشم شما در مدت ۴ ساعت امتحان از خواندن از روی مانیتور خسته نشود. (البته اگر به کار طولانی مدت با کامپیوتر عادت دارید، که هیچ اما اگر اصلا میانه خوبی با آن ندارید، حتما زودتر از این‌ها شروع به تمرین با کامپیوتر بفرمایید.)

به طور کلی پیشنهاد می‌شود که ۳ الی ۴ ماه را صرفا و تمام وقت روزی ۹ الی ۱۰ ساعت به GMAT اختصاص دهید.

ثبت نام در امتحان

ابتدا در سایت mba.com عضو شوید. در این هنگام یک پروفایل برای شما تشکیل می‌شود که باید آن را به دقت تکمیل کنید. سپس به قسمت ثبت نام بروید و کشور مورد نظر خود برای امتحان را انتخاب نمایید. از نظر مسافت دبی، ترکیه، و ارمنستان برای ما ایرانی‌ها مناسب است. ترکیه مرکز اصلی محسوب می‌شود اما مابقی نیز کیفیت بسیار خوبی دارند.

هزینه ثبت نام ۲۵۰ دلار می‌باشد.

توجه داشته باشید که در ماه‌های نزدیک به فصل اپلای، به علت بالا بودن تعداد متقاضیان، جاهای خالی به سرعت پر می‌شوند. پس بهتر است جهت اطمینان چندین ماه زودتر ثبت نام بفرمایید.

اگر سوالی درباره ثبت نام، لغو یا به تعویق انداختن امتحان دارید، می‌توانید از این موضوع در انجمن استفاده نمایید.

کارنامه آزمون

بعد از اتمام امتحان و اعلام درخواست شما مبنی بر نمایش نمره بر روی مانیتور، یک نسخه غیررسمی از کارنامه را به شما می‌دهند. این نسخه اعتباری ندارد و فقط برای خود شما صادر شده است. نسخه دیگری نیز به آدرسی که در پروفایل خود اعلام نموده‌اید، ارسال می‌شود.

یادآوری می‌شود که اگر شما بنا به هر دلیلی پس از اتمام امتحان، زمانی که نرم‌افزار از شما سوال می‌کند که آیا مایل به دیدن نمره خود هستید، خیر اعلام کنید، هیچ نمره‌ای و هیچ نسخه‌ای دریافت نمی‌کنید.

در پایان باید اضافه نماییم که اعتماد به نفس و آرامش در کنار دانش برای موفقیت در این امتحان ضروری است.

gmat.txt · آخرین ویرایش: 2013/08/30 01:23 توسط babak