جزوه پذیرش
- آزمونها
جزوه پذیرش
هلند (The Netherlands) کشوری است کوچک از قلمروهای پادشاهی هلند در شمال غربی اروپا که دارای ۱۶/۵ میلیون نفر جمعیت است. پایتخت هلند شهر آمستردام است، اما به منظور تمرکززدایی بسیاری از وزارتخانهها و سفارتخانهها در شهر لاهه یا پیرامون آن مستقر شدهاند.
هلند از شرق با آلمان همسایهاست و از جنوب با بلژیک و از غرب نیز از طریق دریا با بریتانیا. بندر روتردام دومین شهر بزرگ هلند است و از نظر مساحت و تعداد اسکلههایی که دارد، بزرگترین بندر اروپا نیز به شمار میرود.
استانهای هلند تقسیمات اداری بین دولت ملی و شهرستانهای محلی میباشند، که مسوولیت مسایل منطقهای و با اهمیت کمتر را بر عهده دارند. دولت هر استان از سه بخش مهم تشکیل شده است، دولت استانی که پارلمانی است که هر ۴ سال انتخاب میشود. شاخه اجرایی که از میان دولت استانی انتخاب میشوند و مامور عالیرتبه که توسط پادشاه انتخاب میشود.
هلند دارای ۱۶/۵ میلیون نفر جمعیت است که بیشترشان مسیحی پروتستان هستند. جمعیت مسلمانان هلند نزدیک به یک میلیون نفر است. زبان رسمی هلند، هلندی است. این زبان شاخهای از زبانهای ژرمنی است و به آلمانی شباهتهایی دارد. برخی واژگان فرانسوی نیز از دورههای تسلط فرانسویان بر این منطقه، در زبان هلندی جذب شدهاند. گسترهٔ جغرافیایی زبان هلندی به جز کشور هلند، استانهای شمالی بلژیک را نیز دربر میگیرد. در کشور هلند در حدود ۶۵ هزار فارسیزبان سکونت دارند،
هلند در پرورش و تجارتِ گُل مقام اول را در جهان داراست. دامداری و کشاورزی نیز از پایههای اقتصاد هلند محسوب میشود. هلندیها علیرغم کوچکی کشورشان سهم بزرگی در تجارت و بانکداری جهانی دارند. ایالات متحدهٔ آمریکا یکی از بازارهای اصلی هلند است و کشورهای اتحادیه اروپا مهمترین شرکای تجاری آن هستند.
بیش از نیمی از سهام شرکت نفتی- گازی شل را هلند در اختیار دارد و مابقی را بریتانیا. این شرکت که بخش هلندی آن به رویال داچ شل معروف است در زمینهٔ استخراج و تجارت نفت و گاز در سراسر جهان از جمله ایران فعالیت میکند. هلند خود نیز دارای ذخایر گاز طبیعی است و بخش از آن را صادر میکند.
کشتیسازی و صنایع شیمیایی از دیگر صنایع مادر در هلند هستند. از شرکتهای بزرگ هلندی میتوان به فیلیپس (صنایع الکترونیک) و هاینکن (یکی از عمدهترین تولید کنندگان آبجو در جهان) اشاره کرد. واحد پول هلند پیش از تبدیل به یورو، فلورن یا گیلدر هلندی بود.